Żeberka w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
  • woda

  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć.
Zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości.
W razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 27.04.2012 10:18
mmmmmmm super!;)
SylwiaMagdaSabin 01.02.2012 18:55
wysmienite
darus 19.01.2011 08:43
niebo w gębie ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat