Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
cebula 2 szt.
ząbki czosnku 5 szt.
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
miód 4 łyżki
ocet 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Majeranek suszony Prymat
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Kroki postępowania

1
Żeberka kroimy na kawałki, solimy, pieprzymy i smażymy na patelni aż się zarumienią.
Krok 1 - Żeberka w miodzie foto
2
Cebulę kroimy w talarki, czosnek w kostkę i wrzucamy do garnka. Dodajemy przecier pomidorowy, miód, ocet i przyprawy i wstawiamy na mały ogień.
Krok 2 - Żeberka w miodzie foto
3
Kiedy miód się rozpuści przekładamy żeberka z patelni do garnka, dolewamy ok 2-3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy. Pod koniec zdejmujemy pokrywkę aby zapach octu mógł odparować.
Smacznego :)
Krok 3 - Żeberka w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.06.2014 10:45
bardzo takie lubię :)
w mojej kuchni 15.06.2014 10:12
moje smaki w Twoim daniu..
Pietruszka 14.06.2014 23:05
uwielbiam żeberka
halina17 14.06.2014 19:13
Smaczne danie.
Lidzia 14.06.2014 18:27
Pyszności.
pajbek 14.06.2014 18:19
Dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak