żeberka w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
  • dżem morelowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka posolić ,natrzeć majerankiem(Prymata),i odstawić na min.godzinę do lodówki.Następnie żeberka obsmażyć, na zloty kolor.W osobnym garnku rozpuścić w 2 szkl.goracej wody miód(2 łyżki,przecier (2 łyżki) oraz ketchup(2łyżki).Przelać do żeberek i dusić na małym ogniu 1,5godz..Na 10min.przed końcem duszenia dodać dżem morelowy(1-2 łyżek).Całość wymieszać :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 27.04.2011 15:59
odważne
Barbara55 23.03.2011 16:04
ciekawe połączenia
rakow2 19.12.2010 13:28
miodzio
Katarzyna/kate1980 04.05.2010 11:52
a to ciekawe połączenie mięsa z dżemem morelowym
beata.81 27.04.2010 11:10
bardzo smaczne, polecam :)
Kasia Malinowska 23.04.2010 09:35
Super pyszne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat