Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

żeberka w miodzie

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka
1 kg
przecier pomidorowy
2 łyzki
dżem morelowy
1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w miodzie

żeberka posolić ,natrzeć majerankiem(Prymata),i odstawić na min.godzinę do lodówki.Następnie żeberka obsmażyć, na zloty kolor.W osobnym garnku rozpuścić w 2 szkl.goracej wody miód(2 łyżki,przecier (2 łyżki) oraz ketchup(2łyżki).Przelać do żeberek i dusić na małym ogniu 1,5godz..Na 10min.przed końcem duszenia dodać dżem morelowy(1-2 łyżek).Całość wymieszać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 27.04.2011 15:59
odważne
Barbara55 23.03.2011 16:04
ciekawe połączenia
rakow2
rakow2 19.12.2010 13:28
miodzio
Katarzyna/kate1980 04.05.2010 11:52
a to ciekawe połączenie mięsa z dżemem morelowym
beata.81 27.04.2010 11:10
bardzo smaczne, polecam :)
Kasia Malinowska 23.04.2010 09:35
Super pyszne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak