Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka
1 kg -
cebula
2 szt. -
czosnek
5 ząbków -
przecier pomidorowy
3 łyżki -
miód
4 łyżki -
ocet
1/2 szklanki -
olej
-
majeranek
-
bazylia
-
pieprz
-
sól do smaku
Przepis i sposób przygotowania Żeberka w miodzie
Następnie przygotować sos. Na tłuszczu po smażeniu żeberek dusić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać miód, ocet, przecier pomidorowy i przyprawy według uznania. Dusić 15 minut.
Tak przygotowanym sosem zalać żeberka, przykryć naczynie i dusić w piekarniku do miękkości (około 1,5 godziny).
Komentarze (36)
Załaduj więcej komentarzy (26)