Żeberka w miodzie

Żeberka w miodzie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    5 ząbków
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • olej

  • majeranek

  • bazylia

  • pieprz

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Żeberka w miodzie

Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, a następnie zostawić na pół godziny. Po tym czasie lekko zrumienić na gorącym oleju i odłożyć do żaroodpornego naczynia.
Następnie przygotować sos. Na tłuszczu po smażeniu żeberek dusić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać miód, ocet, przecier pomidorowy i przyprawy według uznania. Dusić 15 minut.
Tak przygotowanym sosem zalać żeberka, przykryć naczynie i dusić w piekarniku do miękkości (około 1,5 godziny).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Margo1 01.03.2014 10:37
moje ulubione
kuklik 14.09.2013 16:55
smakowitości
caralajna 23.05.2013 10:48
doskonale się prezentują
rjustysia 09.05.2013 23:53
Wpatruję się w to zdjęcie i wpatruję ;) Same pyszności! Jestem ogromną fanką żeberek w każdej postaci.
fotoviderek 09.05.2013 09:38
Pyszne takie żeberka :)
reniatka 05.04.2013 09:45
smakowite świetne na obiad
Dorian 04.04.2013 21:09
super wygladaja
Bernadeta1 03.04.2013 00:42
robiłam bardzo smaczne
mariola7 21.11.2012 21:30
przepyszne
ajres 28.09.2012 23:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat