Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w ketchupowej glazurze

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
sól do smaku
zioła dalmatyńskie do smaku
octu balsamicznego 3 łyżki
ketchup 3/4 szk
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w ketchupowej glazurze

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć przyprawami, dodać ocet balsamiczny i chwilę masować żeberka aby przyprawy pokryły mięso. Tak przygotowane żeberka odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej chwilę smażyć aż cebula się zeszkli. Żeberka polać ketchupem, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić do miękkości od czasu do czasu kawałki mięsa obracając. Gdy będą miękkie podawać z ulubionymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.10.2013 14:11
wygladaja bardzo apetycznie
Ania321 10.10.2013 18:52
muszą być pyszne :)
malaczarna23 10.10.2013 17:49
uwielbiam takie żeberka
Megg 10.10.2013 17:43
przepyszne żeberka
joanna30 10.10.2013 17:38
Pyszny obiadek v:)
marinia 10.10.2013 16:39
wyglądają bardzo apetycznie!
treonina 10.10.2013 15:47
wygląda cudownie!
Adamorek 10.10.2013 15:39
super wygląda taka glazura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak