Żeberka w ketchupowej glazurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • sól do smaku

  • zioła dalmatyńskie do smaku

  • octu balsamicznego

    3 łyżki
  • ketchup

    3/4 szk
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Oprószyć przyprawami, dodać ocet balsamiczny i chwilę masować żeberka aby przyprawy pokryły mięso. Tak przygotowane żeberka odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej chwilę smażyć aż cebula się zeszkli. Żeberka polać ketchupem, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić do miękkości od czasu do czasu kawałki mięsa obracając. Gdy będą miękkie podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 13.10.2013 14:11
wygladaja bardzo apetycznie
Ania321 10.10.2013 18:52
muszą być pyszne :)
malaczarna23 10.10.2013 17:49
uwielbiam takie żeberka
Megg 10.10.2013 17:43
przepyszne żeberka
joanna30 10.10.2013 17:38
Pyszny obiadek v:)
marinia 10.10.2013 16:39
wyglądają bardzo apetycznie!
treonina 10.10.2013 15:47
wygląda cudownie!
Adamorek 10.10.2013 15:39
super wygląda taka glazura

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat