Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuscie kiszonej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 80 dkg
woda gazowana 1/2 szkl
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 szt
kapusta biała 1,50 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuscie kiszonej

Zeberka myjemy doprawiamy przyprawą. Kapustę kiszoną myjemy połowę kapusty wkładamy do naczynia do zapiekania,na kapustę układamy żeberka przykrywamy resztą kapusty kiszonej, wlewamy wodę.
Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny.
Wyjmujemy mięso kapustę przed podaniem wymieszać z powstałym sosem.Podajemy na ciepło z ziemniakami

polecam !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.04.2015 07:34
dobry pomysł na żeberka
Mati13 28.11.2013 07:56
jak ja lubię takie dania
romanrafal
romanrafal 13.11.2013 17:00
pycha jedzonko,super żeberka
dodi 12.11.2013 14:26
robiłam są pyszne!
fotoviderek 09.10.2013 10:26
Lubię takie :)
Róża1 26.05.2013 13:26
przepyszne:-)
babi17 15.12.2012 11:13
żeberka pyszne
olkaaa 12.12.2012 10:32
uwielbiam takie
gusia1000 07.12.2012 19:03
Syty obiad, taki na zimę. Głos oddany.
gosia56 07.12.2012 11:13
dziękuję .
ziutula
ziutula 07.12.2012 00:05
moje jedzonko zrobiłaś..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak