Żeberka w kapuscie kiszonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    80 dkg
  • woda gazowana

    1/2 szkl
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 szt
  • kapusta biała

    1,50 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeberka myjemy doprawiamy przyprawą. Kapustę kiszoną myjemy połowę kapusty wkładamy do naczynia do zapiekania,na kapustę układamy żeberka przykrywamy resztą kapusty kiszonej, wlewamy wodę.
Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny.
Wyjmujemy mięso kapustę przed podaniem wymieszać z powstałym sosem.Podajemy na ciepło z ziemniakami

polecam !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 29.04.2015 07:34
dobry pomysł na żeberka
Mati13 28.11.2013 07:56
jak ja lubię takie dania
romanrafal 13.11.2013 17:00
pycha jedzonko,super żeberka
dodi 12.11.2013 14:26
robiłam są pyszne!
fotoviderek 09.10.2013 10:26
Lubię takie :)
Róża1 26.05.2013 13:26
przepyszne:-)
babi17 15.12.2012 11:13
żeberka pyszne
olkaaa 12.12.2012 10:32
uwielbiam takie
gusia1000 07.12.2012 19:03
Syty obiad, taki na zimę. Głos oddany.
gosia56 07.12.2012 11:13
dziękuję .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat