Żeberka w kapuście

Żeberka w kapuście

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    60 dag
  • kapusta biała

    1 szt
  • bulion

    600 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule, pokroić w kostkę i wymieszać z sosem sojowym, curry i imbirem.
Żeberka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawą, nastęnie mięso odstawić na ok 1 godzinę.
kapustę posiekać, żeberka wyjąc z marynaty i zrumienić je lekko na oleju.Dodać marynatę, bulion oraz kapustę.Dusić pod przykryciem ok. 30 min. dodać osączoną dynię,majeranek, całość doprawicdo smaku i zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat