Żeberka w coli i ketchupie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żeberka wieprzowe

    70 dkg

marynata

  • miód

    3 łyżki
  • Coca-Cola

    3/4 szkl
  • ketchup pikantny

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka kroimy w paski.
Miód, coca-cole, ketchup, mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Żeberka wkładamy do marynaty i zostawiamy najlepiej na całą noc. Nastepnie mięso wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 45-50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 15.05.2017 21:51
wygląda super :) cos dla mojego "starego" :)
[email protected] 25.03.2017 16:28
Wygląda pysznie
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 09:21
Wyglądają bardzo apetycznie i kusząco;)
Janina 26.01.2017 16:52
Smaczne mięcho;))
Madzai 26.01.2017 12:24
Bardzo ciekawe połączenie
pestka 26.01.2017 10:47
smaczny obiad
MagdalenaIC 26.01.2017 10:26
Muszę w końcu takie przygotować :)
mirosława4 26.01.2017 10:13
wyśmienite mięsko
hanbes 26.01.2017 09:41
Ja pierdziele! Na sam widok ślinka cieknie...
Franciszek 26.01.2017 00:37
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat