Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone w pomidorach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
pomidory 3 duże
miód 4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
ząbki czosnku 3 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone w pomidorach

Żeberka dzielimy na paski, nacieramy solą i pieprzem.

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

Do pokrojonych pomidorów dodajemy miód, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła.

Sos mieszamy z mięsem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 45 min w temp 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 04.08.2016 13:25
Z największą przyjemnością zjadłabym porcję ;)
Franciszek 04.08.2016 11:30
dobry obiad
mysza75 04.08.2016 10:18
pyszne żebra aż chce się jeść
RenataZ-et 04.08.2016 09:36
żeberka wyglądają smakowicie!
norweska20 03.08.2016 23:46
wyglądają bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak