Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na pikantnie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kilogram
czosnek 5 ząbki
musztarda dijon 4 łyżki
miód 2 łyżki
kminek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na pikantnie

Żeberka myjemy, kroimy na małe porcje i posypujemy solą i pieprzem. W misce przygotowujemy zaprawę; wszystkie składniki ( musztarda, miód, kminek, wyciśnięty czosnek, pieprz Cayenne) dobrze mieszamy i smarujemy nią żeberka. Tak przygotowane żeberka trzymamy w lodówce całą noc. Następnego dnia żeberka podsmażamy na patelni z jednej i drugiej strony a następnie przekładamy do garnka, podlewamy wodą ( pół szklanki) i pieczemy w piekarniku około 1- 1 ½ godz. podlewając sosem od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 17.12.2012 23:01
rewelacyjne
tomek18 06.12.2012 20:47
uwielbiam
stokrotka 05.12.2012 23:33
smaczny przepis!
Rafał10 19.09.2012 08:40
palce lizać, uwielbiam !
Betka 19.09.2012 07:47
rewelacja;)
dagmara020 19.09.2012 07:47
pyszności:)
jasiek 19.09.2012 00:34
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak