Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chilli 1/4 łyżeczki
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na ostro

Kroki postępowania

1
Żeberka kroję na kawałki, oprawiam ostrą papryką, słodką papryką, pieprzem, chilli, solą.
Krok 1 - Żeberka na ostro foto
2
Całość dokładnie mieszam. Żeberka wstawiam do lodówki na co najmniej 6 godzin.
Krok 2 - Żeberka na ostro foto
3
Cebulę obieram, kroję i podsmażam na patelni. Żeberka podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Podsmażone żeberka przekładam wraz z cebulą do garnka i całość duszę.
Krok 3 - Żeberka na ostro foto
4
W międzyczasie żeberka podlewam bulionem. Duszę je do momentu kiedy będą miękkie.
Krok 4 - Żeberka na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 09.07.2015 10:24
uwielbiam to mięsko
gosia1988 15.09.2014 06:55
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak