Żeberka mięsne - niebo w gębie :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 łyżeczka
  • woda

    100 ml
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • cebula

    1 szt
  • żeberka

  • tymianek

    1 (suszony)
  • ketchup

    4 mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka obsmażyć na oliwie (z każdej strony ok 3 minuty) aby były lekko rumiane. W tym czasie w garnuszku wymieszać ketchup, miód i przyprawy - dolać gorącą wodę i dobrze wymieszać.
Do torebki do pieczenia włożyć pokrojoną w piórka cebulę i obsmażone żeberka, zalać przygotowanym sosem oraz sosikiem który wytowrzył się podczas obsmażania żeberek (to w nim zawarty jest ten niepowtarzalny smak żeberek).
Spiąć torebkę klipsem i przełożyć na blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić ok 30 - 40 minut w temp. 180 stopni.
Po ok. 15 minutach duszenia torebkę rozpiąć i zapiekać dalej.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat