Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w sosie cebulowo-marchewkowym.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
cebula 4 sztuki
marchew 4 sztuki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 1 łyżeczka

Porada

Do żeberek można dodać kostkę mięsną,ale wtedy mniej solimy.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w sosie cebulowo-marchewkowym.

1. Żeberka oczyszczamy,płuczemy,osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki,następnie nacieramy przyprawą do żeberek i odstawiamy na około pół godziny.
2.Cebulę i marchewki obieramy i płuczemy,cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej,następnie obsmażamy mięso ze wszystkich stron i przekładamy do garnka razem z olejem ze smażenia,dodajemy warzywa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4.Gdy wszystkie składniki będą miękkie,zagęszczamy sos mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.06.2015 13:22
Dziękuję:)
Wacław 28.06.2015 15:21
pyszne mięsko :-)
gusia1000 28.06.2015 13:16
Syty obiad.
w mojej kuchni 28.06.2015 10:16
moje smaki w tej potrawie..
olkaaa 28.06.2015 09:55
lubię takie
Gracer 28.06.2015 09:03
obiad dla mnie idealny
norweska20 28.06.2015 08:27
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak