Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w porach i cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
por (białe części) 4 szt
czosnek 5 ząbków
smalec 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
żeberka
bulion 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w porach i cebuli

Cebule obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy lub przeciskamy przez praskę. Pory oczyszczamy i kroimy w ok. 0,5 cm plasterki. Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki z 2-3 kostkami i obsmażamy na rumiano na smalcu. Dolewamy pół szklanki bulionu, przykrywamy i dusimy ok. 15 min. Wsypujemy cebulę i dusimy ok. 5 min. Następnie dodajemy czosnek, mieloną paprykę, sól, pieprz i bulion. Dusimy ok. 10 min. a następnie dodajemy por. Dusimy do czasu aż por zmięknie. Do cebuli możemy dodać jeden strąk czerwonej papryki a do pora pokrojone w kostkę małe jabłko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.11.2012 18:13
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak