Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 dag
kapusta biała 1 szt
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w kapuście

Mięso umyć, pokroić i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Kapustę posztakować. Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki. Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać kupustę i żeberka i gotować bez przykrycia około 15 minut. Następnie przykryć garnek i gotować jeszcze około 45 minut. Dołożyć jabłka, pogotować 10 minut. Zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 17.01.2013 12:06
smaczne
Dorian 02.12.2012 19:46
smaczne
Dorian 02.12.2012 19:45
smaczne
aleksandra16 26.08.2012 22:07
super
okrysia 15.08.2012 12:28
smaczne
tom 12.08.2012 15:01
smaczne
edita15 12.08.2012 14:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak