Żeberka duszone w kapuście

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 dag
  • kapusta biała

    1 szt
  • jabłko winne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić i natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Kapustę posztakować. Jabłka umyć, obrać i pokroić na cząstki. Do garnka wlać 3 szklanki wody, dodać kupustę i żeberka i gotować bez przykrycia około 15 minut. Następnie przykryć garnek i gotować jeszcze około 45 minut. Dołożyć jabłka, pogotować 10 minut. Zrobić zasmażkę z 3 łyżek mąki. Doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 17.01.2013 12:06
smaczne
Dorian 02.12.2012 19:46
smaczne
Dorian 02.12.2012 19:45
smaczne
aleksandra16 26.08.2012 22:07
super
okrysia 15.08.2012 12:28
smaczne
tom 12.08.2012 15:01
smaczne
edita15 12.08.2012 14:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat