Żeberka duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, oczyścić, opłukać, natrzeć dokładnie czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz i zrumienić ze wszystkich stron. Następnie dodać umytą, obraną i pokrojoną w cząstki cebulę, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem do miękkości, uzupełniając ubytki wody. Żeberka podaje się z pyzami, ziemniakami oraz różnymi kluskami z dodatkiem surówek lub kapusty kwaszonej zasmażanej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka137 12.04.2011 16:54
wyglądają smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat