żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    1
  • pieprz

  • sól

  • paparyka

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • woda

    0,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zeberka natrzeć przyprawami , włożyć do rondla nasmarowanego tłuszczem , usmażyć z obu stron na rumiano, dodać pokrojoną w piórka cebule , podlać wodą , dusic i od czasu do czasu podlewać woda , dusić do miękości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 29.06.2012 08:53
Żeberka-super sprawa!
misia53 01.12.2010 18:38
Nie chcę parówki , nie chcę rankfurterka, tylko ad Marty pysznego żeberka!
m1monika 16.11.2010 18:22
mniam, mniam...
traktorek 12.11.2010 16:14
i do tego gotowana kiszona kapustka
aginaa 10.11.2010 13:43
lubie zeberka
kuklik 06.11.2010 14:20
bardzo bardzo dobre
MAR3STA 05.11.2010 21:52
Wysmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat