Zębacz

Zębacz

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Aromatyczna ryba z piekarnika
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ryba

    4 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    0.5 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmrożone steki oprószyłem solą, pieprzem i tymiankiem, skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na godzinę. Następnie położyłem każdy kawałek ryby na kawałku folii aluminiowej, a na rybę pietruszkę i kawałki pokrojonego czosnku.

 

Zawinąłem steki w folię i wstawiłem do piekarnika. Piekłem ok. 30 min w temperaturze 200 st. C, po 15 min od wstawienia do piekarnika rozchyliłem folię, by ryba trochę się zrumieniła.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy 4 steki z zębacza

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat