Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z parówką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonka 4 plastry
ser topiony 4 plastry
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z parówką

Kroki postępowania

1
Na plastrach mielonki układamy po plastrze sera topionego.
Krok 1 - Zawijasy z parówką foto
2
Parówki przekrawamy na pół (jeżeli są grubsze można je dodatkowo przekroić wzdłuż ). Na mielonce i serze układamy kawałek parówki.
Krok 2 - Zawijasy z parówką foto
3
Jajko roztrzepujemy widelcem na talerzu i przyprawiamy solą i pieprzem. Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Mielonkę, ser i parówkę zwijamy w rulon, maczamy z każdej strony w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3 - Zawijasy z parówką foto
4
Ruloniki układamy na talerzu wyłożonym sałatą.
Krok 4 - Zawijasy z parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 16.04.2014 16:33
pyszne jedzonko
Motorek 14.04.2014 18:36
fajny przepis
norweska20 04.02.2014 10:05
smakowity pomysł
Megg 31.08.2013 20:27
wspaniałe te zawijaski :-)
fotoviderek 30.08.2013 07:41
Świetne danie :)
gosia56 29.08.2013 20:31
super pomysł;)
Sylwiagr 29.08.2013 20:16
super pomysł!
adelajda 29.08.2013 20:10
smaczny pomysł :)
Joannasz3190 29.08.2013 20:06
Rewelacyjny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak