Zawijany makowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • drożdże

    5 dag
  • mleko

    1/2 szkl
  • masa makowa

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zarobić drożdże i poczekać aż wyrosną. Przesiać mąkę, dodać jaja, wlać rozstopioną margarynę, a także drożdże, wyrobić ciasto i włożyć do wody na ok. 1 godz. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować posmarować masą i zwinąć w rulon. Piec w temp 175 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 21.01.2013 21:23
dawno nie jadłam
Angelika10 30.10.2012 00:59
pyszny
sara1 13.10.2012 09:04
pysznie wygląda
maciek7 22.04.2012 20:03
super
Kas2 05.02.2012 09:37
apetyczny!
mela251 13.01.2012 17:27
świetny muszę wypróbować
ronald88 14.12.2011 13:03
super
ronald88 14.12.2011 13:03
super
monikaana 03.12.2011 19:59
ten zapach drożdży, świetnie smakuje
misia53 27.11.2011 15:03
taki drożdzowy najlepiej mi smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat