Zawijańce z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    25 dag
  • drożdże

    2 dag
  • jajko

  • łyżeczka cukru

  • mleko

    0,5 szklanki
  • olej

    3 łyżki
  • Farsz:

  • soczewica

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto, warzywa(soczewica, piczarki) na farsz podsmażyć i wymieszać z jajkiem i solą. Rozsmarować na rozwałkownym cieście. Zawinąć w roladę, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Podzielić na kawałki ok 3 cm. Kiedy paszteciki lekko wyrosną nadać każdemu kształt. Posmarować jajem. Piec ok 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek14 11.03.2011 14:36
pycha
plocia 16.01.2011 21:03
chyba wypróbuję
mala2021 16.11.2010 10:59
ciekawy przepis trzeba wypróbować
Karolcia12 06.11.2010 10:55
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat