Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuk
fasolka szaragowa 100 gram
Musztarda delikatesowa Prymat
sól
pieprz
masło
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka kroimy na pół i rozbijamy do średniej grubości.
Krok 1 - Zawijańce z fasolką szparagową foto
2
Wcześniej ugotowane fasolki szparagowe na pół twardo smażymy na maśle. Następnie smarujemy musztardą ubite kotlety i kładziemy fasolki na jednym końcu. Wszystko razem zawijamy i zabezpieczamy wykałaczką.
Krok 2 - Zawijańce z fasolką szparagową foto
3
Tak zawinięte mięso układamy w naczyniu i smażymy na maśle, następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem 15-20 minut.
Krok 3 - Zawijańce z fasolką szparagową foto
4
Podajemy z ryżem i sosem, który powstał po wcześniejszym smażeniu mięsa.
Krok 4 - Zawijańce z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 11.12.2012 23:11
Fajnie się prezentuje
gosia56 11.12.2012 19:39
ciekawe
Lemon 11.12.2012 19:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak