Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
dżem truskawkowy 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
1. Ciasto francuskie rozwijamy

2. Smarujemy dżemem truskawkowym

3. Zwijamy w baton i kroimy co 1,5 cen

4. Układamy na papierze do pieczenia w którym ciasto było zawinięte .

Krok 1 - Zawijańce z ciasta francuskiego foto
2
5. To samo robimy z drugim ciastem francuskim.

6. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.
Krok 2 - Zawijańce z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.07.2014 10:40
prosto i smacznie :)
Aleksandra/Olcia 30.06.2014 19:28
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak