Zawijańce drobiowe

Zawijańce drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • wędlina

  • ser

  • papryka

  • ogórek konserwowy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zawijańce drobiowe

Piersi z kurczaka myjemy, przecinamy wzdłuż i lekko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.

Wędlinę i ser tniemy w plasterki, a ogórki i paprykę w paski.

Na środek każdego rozbitego kotleta kładziemy najpierw wędlinę, potem ser i na koniec układamy po paseczku ogórka i papryki.

Do środka możemy także włożyć podsmażone pieczarki

Całość zwijamy i jeżeli istnieje taka potrzeba spinamy wykałaczkami.

Panierujemy w jajku i w bułce tartej.

Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

gusia1000 27.08.2012 12:52
Dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat