Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
wędlina
ser
papryka
ogórek konserwowy
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce drobiowe

Piersi z kurczaka myjemy, przecinamy wzdłuż i lekko rozbijamy. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.

Wędlinę i ser tniemy w plasterki, a ogórki i paprykę w paski.

Na środek każdego rozbitego kotleta kładziemy najpierw wędlinę, potem ser i na koniec układamy po paseczku ogórka i papryki.

Do środka możemy także włożyć podsmażone pieczarki

Całość zwijamy i jeżeli istnieje taka potrzeba spinamy wykałaczkami.

Panierujemy w jajku i w bułce tartej.

Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

Smacznego ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.08.2012 12:52
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: