Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
-
wędlina
-
ser
-
papryka
-
ogórek konserwowy
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
jajko
-
sól
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Zawijańce drobiowe
Wędlinę i ser tniemy w plasterki, a ogórki i paprykę w paski.
Na środek każdego rozbitego kotleta kładziemy najpierw wędlinę, potem ser i na koniec układamy po paseczku ogórka i papryki.
Do środka możemy także włożyć podsmażone pieczarki
Całość zwijamy i jeżeli istnieje taka potrzeba spinamy wykałaczkami.
Panierujemy w jajku i w bułce tartej.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Smacznego ;-)
Komentarze (1)