Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażany makaron z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dag
pieczarki ok15 szt
boczek ok5 dag
jajko 5 szt
sól
pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażany makaron z pieczarkami

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i osączyć. Boczek drobniutko pokroić i wysmażyć na rozgrzanej patelni.Można dodać troszkę drobno pokrojonej cebuli. Skwarki można wyjąć dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Przesmażyć. Dodać osączony makaron. Oprószyć solą i pieprzem. Chwilę smażyć kilkakrotnie mieszając. Wbić jajka, doprawić do smaku i smażyć do ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 03.03.2013 21:37
apetyczne danie - lubię :)
Rafał3 01.03.2013 18:12
wspaniałe sam bym zjad
Boska_Agatka 01.03.2013 17:57
jeszcze takiego nie jadłam ale wyglaa na pyszny
Monika-twin 01.03.2013 16:27
ale dawno tego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak