Zasmażana czerwona kapusta.

Zasmażana czerwona kapusta.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 łyżka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • olej

    1 łyżka
  • cukier drobny

    1/2 łyżeczka
  • kwasek cytrynowy

    szczypta
  • cebula

    1 sztuk
  • kapusta czerwona

    1 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę czerwoną należy dokładnie umyć, następnie poszatkować. Tak przygotowaną kapustę należy obgotować we wrzącej, osolonej wodzie. Gdy kapusta będzie miękka należy ją odcedzić. Odcedzoną kapustę wrzucamy do garnka. Na patelni z niewielką ilością oleju smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Cebula powinna być zeszklona, gdy będzie gotowa dorzucamy do kapusty, następnie oprószamy pieprzem, dosypujemy szczyptę kwasku cytrynowego, dosypujemy pół łyżeczki cukru białego, dosypujemy dwie płaskie łyżki mąki, dolewamy 1 łyżkę oleju, wszystko należy dokładnie wymieszać. Kapustę należy jeszcze przesmażyć przez ok. 2 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

roboking

20.03.2012 20:46
Ciekawa propozycja.

olkaaa

15.02.2012 07:58
chętnie spróbuję

1j1o1l1a1

01.02.2012 02:46
nie jad?am takiej czerwonej kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat