Zapiekany z serem kalafior w sosie beszamelowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • sos beszamelowy

    1 opak.
  • ser żółty

    kilka plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos beszamelowy przygotowujemy wg przepisu z opakowania, gorącym zalewamy kalafiora. Następnie układamy na nim plastry sera i zapiekamy w piekarniku ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 15.05.2015 11:22
Świetny pomysł;)
Stenka 15.05.2015 11:18
smakowite danie
Franciszek 15.05.2015 10:09
Dobry pomysł
2milutka 15.05.2015 09:44
fajny pomysł
Róża1 15.05.2015 07:45
coś pysznego dla mnie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat