Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
liście szpinaku
800 g -
oliwa
2 łyżki -
masło
1 łyżka -
szalotka
2 szt -
czosnek
2 ząbki -
wędzony łosoś
8 plastrów -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
jajka przepiórcze
8 szt
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie połączonej z masłem zeszklić pokrojoną szalotkę i czosnek, a następnie dodać do niej umyty szpinak i przyprawy. Całość smażyć przez chwilę, zdjąć szpinak z patelni i przełożyć do 8 małych miseczek do zapiekania. Na każdą porcję delikatnie wybić po jednym jajku przepiórczym i piec 2 minuty w temperaturze 180°C. Podawać z plastrami wędzonego łososia norweskiego i cząstkami cytryny.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się