zapiekany sernik

zapiekany sernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    70 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • śmietana

    4 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    5 dag
  • brzoskwinie w puszce

    1 sztuka
  • aromat cytrynowy

    kilka kropli
  • Biszkopty

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwukrotnie zmielony ser ucieramy z masłem i śmietaną na jednolitą masę. Białka oddzielamy od żółtek , żółtka ubijamy z cukrem na parze , aż powstanie puszysta piana. Masę żółtkową połączyć z serem , dodać aromat cytrynowy, wymieszać. Ubitą pianę z białek , stopniowo dodawać do masy serowej , ostrożnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia , na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń , biszkopty podzielić na małe kawałki , posypać nimi masę serową. Zapiekać 60-70 minut w temperaturze 180st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Danka

09.01.2014 19:46
pyszny pomysł

mirosława4

10.12.2013 15:44
serniki zawsze są dobre i na czasie

cooleczka

09.12.2013 10:52
lubię sernik pod każdą postacią

Malgorzata549

04.11.2013 12:57
uwielbiam serniki

IZABELA29

17.07.2013 09:07
takiego nie robiłam

barbara11561

16.07.2013 16:24
lubię każdy sernik

junox

14.06.2013 12:24
bardzo lubię serniki

Łukasz15

25.04.2013 13:56
Taki lubię

Ada-Gaba

24.04.2013 06:48
ale słodkie pyszności

Krystyna32

22.06.2012 10:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat