zapiekany sernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    70 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • śmietana

    4 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    5 dag
  • brzoskwinie w puszce

    1 sztuka
  • aromat cytrynowy

    kilka kropli
  • Biszkopty

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwukrotnie zmielony ser ucieramy z masłem i śmietaną na jednolitą masę. Białka oddzielamy od żółtek , żółtka ubijamy z cukrem na parze , aż powstanie puszysta piana. Masę żółtkową połączyć z serem , dodać aromat cytrynowy, wymieszać. Ubitą pianę z białek , stopniowo dodawać do masy serowej , ostrożnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia , na wierzchu ułożyć połówki brzoskwiń , biszkopty podzielić na małe kawałki , posypać nimi masę serową. Zapiekać 60-70 minut w temperaturze 180st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Danka 09.01.2014 19:46
pyszny pomysł
mirosława4 10.12.2013 15:44
serniki zawsze są dobre i na czasie
cooleczka 09.12.2013 10:52
lubię sernik pod każdą postacią
Malgorzata549 04.11.2013 12:57
uwielbiam serniki
IZABELA29 17.07.2013 09:07
takiego nie robiłam
barbara11561 16.07.2013 16:24
lubię każdy sernik
junox 14.06.2013 12:24
bardzo lubię serniki
Łukasz15 25.04.2013 13:56
Taki lubię
Ada-Gaba 24.04.2013 06:48
ale słodkie pyszności
Krystyna32 22.06.2012 10:52
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat