Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekany schab

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1 kg
pomidor
2 sztuki
ser żółty
20 dag
pietruszka
1 sztuka
marchew
1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cebula czerwona
1 sztuka
ocet
1 łyźeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schab

Schab kroimy w plastry. Przygotowujemy ze wszystkich składników marynatę i maczamy w niej plastry odstawiamy na godzinę. Marchewkę, pietruszkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy, pomidora kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, warzywa pomidory oraz posypujemy startym serem. Zapiekamy godzinę w temp. 170 stopni. Podajemy z kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 24.01.2017 11:26
fajny przepis
Krzysztof15 23.01.2017 20:37
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak