Zapiekany schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pomidor

    2 sztuki
  • ser żółty

    20 dag
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • mielony kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ocet

    1 łyźeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy w plastry. Przygotowujemy ze wszystkich składników marynatę i maczamy w niej plastry odstawiamy na godzinę. Marchewkę, pietruszkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę siekamy, pomidora kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, warzywa pomidory oraz posypujemy startym serem. Zapiekamy godzinę w temp. 170 stopni. Podajemy z kapustą kiszoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarysiaB 24.01.2017 11:26
fajny przepis
Krzysztof15 23.01.2017 20:37
bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat