Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany ryż na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
jabłka 3 szt
rodzynki 100 g
cynamon Prymat
cukier kryształ 4-6 łyżek
cukier waniliowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ryż na słodko

Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym wymieszać ryż, jabłka, cukier, cukier waniliowy, rodzynki. Wszystko posypać cynamonem i cukrem. Zapiec ok. 20 min. w piekarniku. Przed podaniem wszystko jeszcze raz wymieszać, podawać z śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.10.2014 17:31
Dawno takiego nie robiłam
cukiereczek 11.10.2014 18:05
smak z dzieciństwa
AnnieB 11.10.2014 16:28
Bardzo fajny pomysł
jasiek 11.10.2014 15:40
fajna na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak