Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0.5 kg
czubrica czerwona 1 łyzeczka
ser pleśniowy typu gorgonzola 4 plasterki
boczek wędzony 4 plastry
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na plastry.
Krok 1 - Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz foto
2
Każdy kawałek obsypujemy przyprawą czubryca czerwona.
Krok 2 - Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz foto
3
Ser gorgonzola kroimy na plastry, które umieszczamy na filecie.
Krok 3 - Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz foto
4
Fileta z gorgonzola w środku zwijamy i następnie każdego owijamy plastrem boczku wędzonego.
Krok 4 - Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz foto
5
Roladki umieszczamy w naczyniu do zapiekania - w naczyniu umieszczamy też kawałki masła. Całość wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekany filet o 2 obliczach-z Gorgonzolą w środku i boczkiem na zewnatrz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.12.2014 13:36
bardzo smaczny
Malinka 07.12.2014 13:18
SMACZNY OBIADEK :)
Janina 07.12.2014 12:58
Smaczne mięsko;)
Sroczka 07.12.2014 10:53
Pyszne mięsko, zjadłabym.
Beatris 07.12.2014 10:49
Wspaniale przygotowane mięsko:)
olkaaa 07.12.2014 10:37
fajny pomysł
fotoviderek 07.12.2014 10:08
Obydwa oblicza smakowite :)
pestka 07.12.2014 08:37
smaczny obiad
monika141 07.12.2014 08:14
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak