Zapiekanki z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    10 dag
  • masło

    2 dag
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • keczup pikantny

  • chleb tostowy

    3 kromki
  • ser gouda

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb delikatnie smarujemy masłem, następnie kroimy szynkę w kostkę i trzemy żółty ser na grubym tarku, nakładamy ser i szynkę na chleb wg uznania, zapiekamy w piekarniku do czasu aż ser się rozpuści a chleb będzie chrupiący. Po wyciągnięciu z piekrnika polewamy keczupem oraz do tego podajemy ogórek konserwowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 25.04.2013 16:17
smaKOWITE JEDZONKO
gosia56 16.10.2012 14:13
ale bym zjadła.
kupiska 16.07.2012 13:22
tez takie uwielbiam...
Magula 06.12.2011 10:24
mniam, smaka sobie narobiłam
manaika 05.12.2011 23:36
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat