Zapiekanki z pieczarkami i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki bagietki

    3 szt
  • pieczarki

    25 dag
  • cebula

    1 szt
  • szynka

    10 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • ketchup

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zrumienić na maśle, dodać pieczarki i poddusić. Doprawić solą i pieprzem. Bułki przekroić wzdłuż, nałożyć farsz z pieczarek, położyć pokrojoną wędlinę, posypać serem żółtym i oprószyć papryką w proszku. Włożyć do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Podawać z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 08.12.2013 15:14
przepyszne zapiekanki
Ela15 16.05.2012 09:30
apetycznie wygladają
Iwusia 02.02.2012 22:24
uwielbiam takie zapiekanki
Angelika10 29.11.2011 20:31
Ślinka cieknie,pycha.
Wacław 15.09.2011 14:04
smaczna kolacyjka !
Mariusz10 28.07.2011 23:47
smaczne
barbara11561 07.07.2011 02:38
smacznie wygląda:)
Iwona51 17.06.2011 14:44
uwielbiam zapiekaneczki
MAR3STA 15.02.2011 19:00
szybkie i smaczne;)
IlonaAlbertos 23.11.2010 23:23
Pyszności. Takie domowe zapiekanki są najlepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat