Zapiekanki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

  • pieczarki

  • cebula

  • ser żółty

  • ketchup

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser oraz umyte i oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce. Wymieszać. Jeżeli chcemy dodać cebulkę, należy ją obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem i pieczarkami. Bagietkę pokroić na części, przeciąć wzdłuż, miąższ ugnieść lub wydrążyć środki. Pieczywo wypełnić farszem. Zapiekać w nagrzanym do ok. 180°C piekarniku przez 10-15 minut.
Przed podaniem polać keczupem.

Idealne na imprezy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 29.08.2012 00:27
Pycha.
Wacław 19.08.2012 19:44
apetycznie i kolorowo
eli82 15.08.2012 20:00
ojj daj kawałek :)
eli82 15.08.2012 20:00
ojj daj kawałek :)
Ewa104 13.08.2012 13:22
Ja też z ochotą bym się poczęstowała.
Konczi 13.08.2012 00:07
jejku ale bym zjadła taką zapiekaneczkę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat