Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
pieczarki
cebula
ser żółty
ketchup
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z pieczarkami

Ser oraz umyte i oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce. Wymieszać. Jeżeli chcemy dodać cebulkę, należy ją obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z serem i pieczarkami. Bagietkę pokroić na części, przeciąć wzdłuż, miąższ ugnieść lub wydrążyć środki. Pieczywo wypełnić farszem. Zapiekać w nagrzanym do ok. 180°C piekarniku przez 10-15 minut.
Przed podaniem polać keczupem.

Idealne na imprezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.08.2012 00:27
Pycha.
Wacław 19.08.2012 19:44
apetycznie i kolorowo
eli82 15.08.2012 20:00
ojj daj kawałek :)
eli82 15.08.2012 20:00
ojj daj kawałek :)
Ewa104 13.08.2012 13:22
Ja też z ochotą bym się poczęstowała.
Konczi 13.08.2012 00:07
jejku ale bym zjadła taką zapiekaneczkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak