zapiekanki na szybko z salami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 szt
  • masło

    odrobina
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidor

    szt
  • cebula

    0,5 szt
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • Bazylia suszona Prymat

  • oliwa

  • salami

    20 (plastry)
  • ser gouda

    6 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietki przeciąć wzdłuż, posmarować niewielka ilością masła, Wycisnąć niedużą ilość czosnku na masło, rozsmarować. Położyć na bagietki plastry sera. Na ser poukładać plastry salami. Na salami wyłożyć pokrojone w kosteczkę pomidory i cebulkę wymieszane z bazylią i odrobiną oliwy. Posilić lub popieprzyć do smaku. Piec w temp. 180 st przez 10 minut aż ser zacznie topnieć.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 29.07.2012 09:24
ekstra jest!;)
daria899 02.05.2012 08:43
zjadlabym
Mati3 01.05.2012 11:20
pysznie wyglądają
krzysiu510 23.04.2012 09:21
lubię Twoje przepisy bo są zawsze szybkie i smaczne
malcik111 19.04.2012 20:32
cieszę się, że się Wam spodobało:)
EWI 19.04.2012 08:46
fajne
edita15 19.04.2012 07:33
pycha
tom 19.04.2012 07:30
szybka
Ewa6274879 18.04.2012 23:32
z chęcią bym zjadła jedną :)
Karolinka111 18.04.2012 23:01
pyszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat