Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 6 szt
pieczarki 3-4 szt
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 1 szt
szynka gotowana 6 plasterków
masło do posmarowania
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ketchup pikantny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

1. Kajzerki przekroić wzdłuż na pół, posmarować masłem. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, pieczarki pokroić na plasterki, a paprykę na paski.
2. Na połówki kajzerek układać kolejno: plasterek szynki, paseczki papryki, ser żółty, oraz plasterki pieczarek. Posypać ziołami prowansalskimi oraz oregano, pieprzem. Zapiekać w piekarniku w temp 180 st C ok 10-15 min.
3. Upieczone zapiekanki polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 16.01.2015 11:55
dziękuję takie szybkie zapiekanki na kajzerkach. Często robie na kolację gdy mamy ochotę na coś chrupkiego :)
Pani Domu 14.01.2015 13:42
bardzo fajne zapiekanki
2milutka 12.01.2015 22:36
też tak robię choć w innej wersji:)
cooked 12.01.2015 22:00
oj, smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak