Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
bagietka 1 szt
ser żółty starty 20-30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki

Kroki postępowania

1
Bagietkę przekrawamy wzdłuż i kroimy na części, środek bagietki wyjmujemy (robimy łódeczki).
Krok 1 - Zapiekanki foto
2
Pieczarki kroimy w plastry, cebule w kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

Podsmażonymi pieczarkami napełniamy bagietki.
Krok 2 - Zapiekanki foto
3
Posypujemy żółtym serem.
Krok 3 - Zapiekanki foto
4
Wkładamy do piekarnika na ok 15-20 minut temperatura 180 stopni.
Krok 4 - Zapiekanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 04.02.2014 11:44
Domowe zapiekanki są najlepsze:)
Milka100 03.02.2014 21:52
SMACZNE ZAPIEKANKI

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak