zapiekanka ziemniaczna-kalafiorowa

zapiekanka ziemniaczna-kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemnaiki ugotowane w mundurkach

    1 kg
  • kalafior

    1 szt
  • szynka

    30 dkg
  • śmeitana

    1,2 szkl
  • starty zóty ser

    10 dkg
  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

    3 łyż
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafior ugotowac podzielony w różtczki w osolenej wodzie . Ziemnaiki obrać i pokroić w plastry. Jajk drobno posiekać. Śmeitanę dokładnie wymsizać z przyprawami. Naczynei zarodporne wysmarowac tłuszczem,układac plastry ziemnaików, na nich kalafior . posiekac jajka, pokrojoną w kostke wędlinę,posypac SEREM I TAK NA PRZEMIAN AZ DO WYCZERPANIA SKŁADNIKÓW. zAPIEKAC 30 MI W TEM 160c.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 23.09.2010 08:55
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat