Zapiekanka ziemniaczana z patelni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • podgrzybki

    30 dag
  • dymki ze szczypiorkiem

    1 szt
  • olej

    7 łyżek
  • żółtko jajek

    4 szt
  • wino białe wytrawne

    1/2 szkl
  • musztarda

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • boczek wędzony

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotować w mundurkach ok20min w osolonym wrzątku, grzyby pokroić w plastry cebulki pokroić w talarki. Ziemniaki odcedzić obrać pokroić w ćwiartki. Rozgrzać olej, boczek, pokroić w paski, włożyć na tłuszcz podsmażyć , dodać ziemniaki, dodać grzyby i cebulę smażyć ok 10 min. Żółtka, wino, musztardę, jogurt, sól,pieprz, cukier,utrzeć w rondelku i podgrzewać na małym ogniu aż powstanie sos. Gotowym sosem zalać grzyby z ziemniakami, przyprawić solą i pieprzem do smaku. posypać posiekanym rozmarynem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 16.10.2012 18:28
fajna
gacopierz23 05.10.2012 19:10
dobra
Seba 23.11.2011 11:14
super
Iwona51 21.11.2011 09:16
smaczne
Motorek 21.10.2011 11:17
pycha
Wafelek2601 24.09.2011 13:07
smaczna
Monika193 18.09.2011 10:12
pyszna
maciek7 28.02.2011 10:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat