Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • boczek wędzony

    25 dkg
  • kapusta kiszona

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty

    15 do smaku
  • majeranek

    1 łyzka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, studzimy, kroimy w plastry. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy z cebulą na patelni. Kapustę kiszoną gotujemy.
Układamy w naczyniu warstwami ziemniaki, boczek i kapustę, posypując ziemniaki solą, pieprzem i majerankiem. Na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku w 180 C około 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 13.09.2013 22:34
Takie jedzonko mi odpowiada
pacpaw 05.12.2012 19:59
dobra polska syta kuchnia
Izabela28 04.07.2012 21:03
super propozycja na obiad:)
IZABELA29 29.02.2012 10:05
ciekawa i pewnie smaczna
bami 24.12.2011 10:03
Ciekawa zapiekanka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat