Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 25 dkg
kapusta kiszona 25 dkg
cebula 1 szt
ser żółty 15 do smaku
majeranek 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kapustą

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, studzimy, kroimy w plastry. Boczek kroimy na kawałki i podsmażamy z cebulą na patelni. Kapustę kiszoną gotujemy.
Układamy w naczyniu warstwami ziemniaki, boczek i kapustę, posypując ziemniaki solą, pieprzem i majerankiem. Na wierzch kładziemy plastry żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku w 180 C około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.09.2013 22:34
Takie jedzonko mi odpowiada
pacpaw 05.12.2012 19:59
dobra polska syta kuchnia
Izabela28 04.07.2012 21:03
super propozycja na obiad:)
IZABELA29 29.02.2012 10:05
ciekawa i pewnie smaczna
bami 24.12.2011 10:03
Ciekawa zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak