Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10 sztuk
  • grzyby

    25 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    20 dag
  • oliwa

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło roślinne i podsmażyć na nim ziemniaki, dodać posiekane drobno grzyby, cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 11.09.2013 13:58
Bardzo lubię taką zapiekankę
IKrakowianka 19.06.2013 20:53
często taką robię
Seba 12.06.2013 09:10
fajna zapiekanka
Katarzyna/kate1980 24.04.2012 22:14
wspaniała
kielcok1 24.12.2011 12:36
bardzo smaczna
rakow2 14.05.2011 19:34
lubię takie zapiekanki
gosia47-47 10.03.2011 17:36
doskonała
pioge7 09.03.2011 15:40
ekstra
Iwusia 04.09.2010 12:02
coś smacznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat