Zapiekanka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    10 sztuk
  • grzyby

    50 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    1 kostka
  • oliwa

    5 łyżek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki należy obrać, następnie umyć je i pokroić w kostkę. Na patelni należy podgrzać masło i usmażyć na nim ziemniaki do miękkości, dodać posiekane grzyby, posiekaną w drobniutką kosteczkę cebulę i natkę. Doprawić do smaku. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 27.05.2013 16:59
super smaczna
szajba2 20.04.2011 19:39
lubię takie zapiekanki
Barbara55 02.03.2011 14:48
lubię zapiekanki ziemniaczane a najbardziej z dodatkiem grzybów
rakow2 08.12.2010 15:23
uwielbiam zapiekanki
cukiereczek 23.06.2010 07:09
Zapiekanka dla mojego męża., muszę pokazać mu ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat