Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z warzyw i fety

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
pomidory suszone Smak 5 sztuk
cebula 1 sztuka
feta 1 opakowanie
oliwki 15 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z warzyw i fety

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy, kroimy. Układamy do naczynia zaroodpornego. Dodajemy oliwki i pomidory. Polewamy oliwa z oliwek, przyprawiamy i mocno mieszamy.
Krok 1 - Zapiekanka z warzyw i fety foto
2
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 1 godzine, po ok 30 minutach posypujemy feta.
Krok 2 - Zapiekanka z warzyw i fety foto
3
Podajemy z czerwonym winem, idealna salatka na lekka kolacje.
Krok 3 - Zapiekanka z warzyw i fety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.01.2014 10:44
wspaniała zapiekanka
Bernadeta1 26.11.2013 10:44
lubię zapiekane warzywa
natalia.doradca 08.11.2013 14:18
Rewelacja :) fajny pomysł
cooleczka 17.10.2013 20:49
muszę spróbować, b o lubię fetę
Mati13 11.10.2013 14:01
oryginalna i apetyczna
ana1 08.10.2013 20:46
bardzo pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak