Zapiekanka z warzyw i fety

Zapiekanka z warzyw i fety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • pomidory suszone Smak

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • feta

    1 opakowanie
  • oliwki

    15 sztuk
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekanka z warzyw i fety foto
Warzywa myjemy, kroimy. Układamy do naczynia zaroodpornego. Dodajemy oliwki i pomidory. Polewamy oliwa z oliwek, przyprawiamy i mocno mieszamy.
Krok 2 - Zapiekanka z warzyw i fety foto
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez 1 godzine, po ok 30 minutach posypujemy feta.
Krok 3 - Zapiekanka z warzyw i fety foto
Podajemy z czerwonym winem, idealna salatka na lekka kolacje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 21.01.2014 10:44
wspaniała zapiekanka
Bernadeta1 26.11.2013 10:44
lubię zapiekane warzywa
natalia.doradca 08.11.2013 14:18
Rewelacja :) fajny pomysł
cooleczka 17.10.2013 20:49
muszę spróbować, b o lubię fetę
Mati13 11.10.2013 14:01
oryginalna i apetyczna
ana1 08.10.2013 20:46
bardzo pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat