Zapiekanka z salami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • salami

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • rosół

    0,5 szk
  • koncetrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • ser żółty

    15 (tarty)
  • ryż

    1,5 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać ryż i wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć plastry salami. Koncetrat pomidorowy wymieszać z rosołem i zalać zapiekankę. Piec ok. 20-30 min. w temp. 180 stopni. Ok. 5 min. przed końcem zapiekania posypać startym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 02.02.2013 18:24
chętnie spróbuję
kate.500 26.11.2012 20:42
pycha
alaaa 30.01.2012 12:37
nie próbowa?am jeszcze zapiekanki z salami,ciekawe
Wafelek2601 09.01.2012 09:22
super
Magdalena1110 05.12.2011 19:15
lubię salami
Justyna Jussstiii 28.11.2011 09:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat