Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z pulpetami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
pieczarki 1/4 kg.
cebula 2 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
jajko
pomidorki cherry 8 szt.
ziemniaki 4-3 szt.
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól i pieprz
bułka tarta pikantna
sos
śmietana 12% 1,5 szkl.
jajko 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z pulpetami

Przygotować sos:Wbić jajka do miski i rozkłócić wlać śmietanę oraz paprykę i kucharka do smaku całość wymieszać i odstawić.Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć,dodać do mielonego mięsa,wbić jajko,dodać sól i pieprz wymieszać dokładnie masę.Z powstałej masy formować niewielkie pulpeciki obtaczać je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.Ziemniaki obrać,każdy przekroić na połowę i ugotować w osolonej wodzie ok.10min.Umyte i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć je na rozgrzanej oliwie z cebulą pokrojoną w piórka.W wysmarowanym naczyniu żaroodpornym układać na zmianę pulpety i ziemniaki,na to wyłożyć pieczarki z cebulą i polać przygotowanym sosem.Na wierzchu układać umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory i posypać szczypiorkiem.Zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.05.2014 17:19
fajny pomysł
Ola1young 21.02.2014 16:54
fajne danie na obiad
Beata23 27.10.2013 10:27
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak