Zapiekanka z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • ugotowana marchewka

    4-5 sztuk
  • ugotowane ziemniaki

    0,5 kg
  • cebula

    1 główka
  • ser żółty

    25 dag
  • smietana 18%

    1
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso doprawić jak na kotlety mielone; następnie formować z niego kuleczki i podsmażyć je na oleju. Marchew i cebulę pokroić w kostkę, ziemniaki w talarki a kapustę w cieniutkie paseczki. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i poukładać w nim warstwami składniki. Najpierw pulpety, później marchew, ziemniaki, cebulę i kapustę. Kapustę polać śmietaną (można ją podgrzać). Na koniec zapiekankę posypać tartym żółtym serem i przyprawić ją według uznania. Pieczemy ją ok. 30 min. Najsmaczniejsza jest przygotowana z młodych warzyw. Doskonała na kolację. Smacznego!:-)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 20.12.2011 07:54
lubie takie
Margo1 26.05.2011 10:11
fajne
Margo1 26.05.2011 10:11
fajne
kate.500 01.03.2011 00:36
smaczność
Monika192 21.01.2011 15:11
fajne
Marzena40 20.12.2010 11:45
ciekawy przepis
lukoszek88 12.12.2010 21:45
mniam
stokrotka 20.10.2010 07:51
Bardzo lubię zapiekanki
becia879 18.10.2010 12:09
muszę spróbować
pawel007 17.10.2010 12:22
ciekawy przepis,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat