Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki gotowane w mundurkach
6 szt -
pieczarki
50 dag -
cebula
2 szt -
mozzarella w kulce
20 dag -
śmietana 30%
100 ml -
rozmaryn świeży
-
olej do smażenia
-
sól, pieprz
Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka z pieczarkami.
Cebulę przesmażyć, dodać pokrojone pieczarki, chwilę smażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na ziemniakach. Rozsypać na pieczarkach połowę mozzarelli i nakryć pozostałymi ziemniakami, które polać pozostałą śmietaną i mozzarellą.
Zapiekać w temp. 190 C przez 20 minut.
PS. Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę w kostkę,mozzarellę zetrzeć na tarce,na łezce.
Komentarze (8)