Zapiekanka z pieczarkami.

Zapiekanka z pieczarkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    6 szt
  • pieczarki

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • mozzarella w kulce

    20 dag
  • śmietana 30%

    100 ml
  • rozmaryn świeży

  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zapiekanka z pieczarkami.

Naczynie do zapiekania przesmarować cienko oliwą. Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu w dachóweczkę. Posolić i posypać świeżym rozmarynem. Polać połową śmietany.
Cebulę przesmażyć, dodać pokrojone pieczarki, chwilę smażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Rozłożyć na ziemniakach. Rozsypać na pieczarkach połowę mozzarelli i nakryć pozostałymi ziemniakami, które polać pozostałą śmietaną i mozzarellą.
Zapiekać w temp. 190 C przez 20 minut.
PS. Pieczarki pokroić w plasterki,cebulę w kostkę,mozzarellę zetrzeć na tarce,na łezce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

magdziorka6 05.10.2013 18:13
pycha zapiekanka
Michał2 05.10.2013 16:29
rewelacja pycha
Ania321 05.10.2013 14:58
ale pyszności :)
Lis 05.10.2013 13:41
lubię takie zapiekanki:)
nutellla 05.10.2013 13:01
mam ochotę
iwi 05.10.2013 12:17
Smakowita zapiekanka
Adamorek 05.10.2013 12:13
doskonale zapieczona
usmiech 05.10.2013 11:38
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat