Zapiekanka z kaszy i dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    szklanka
  • bulion

    2 szklanki
  • masło

    łyżka
  • pieprz, sól

  • cebula

  • czosnek

    ząbek
  • kiełbasa

    20 dag
  • dynia

    0,5 kg
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną zalewamy bulionem, dodajemy masło, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.

Cebulę drobno siekamy, szklimy na oliwie, dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.

Dynię obieramy, kroimy w słupki, mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.

W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy kaszę, na niej kiełbasę z cebulą, na wierzchu dynię. Zapiekamy ok 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat