Zapiekanka z kabaczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczki

    2 średnie
  • marchewki

    3
  • surowe ziemniaki

    5 średnie
  • cebula

    1 duża
  • wędliny

    30 - 40 dag
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • olej

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę, marchewkę, ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kostki kabaczka przysmażyć na oleju, wyjąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć startą marchew, ziemniaki i cebulę. Gdy jarzyny zmiękną dodać pokrojoną wędlinę i smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, sól, a na końcu mąkę pszenną. Układać w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym - na przemian kabaczek i jarzyny. Włożyć do piekarnika i dobrze zapiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 03.12.2011 21:04
ciekawe danie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat